Πληροφορίες

Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα LALOUDAKI APARTMENTS αποτελούνται από 4 αυτόνομα διαμερίσματα. Παρέχουν όλες τις ανέσεις για μια άνετη διαμονή σε απόταση 120 μέτρων από τη θάλασσα. Είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλο τον οικειακό εξοπλισμό ενώ διαθέτουν κλιματισμό, WI-FI, TV και PARKING. Λειτουργεί όλο το χρόνο και οι τιμές είναι προσιτές.

Το χωριό ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές. Η παραλία του Τυρού απλώνεται στα 2 χλμ και υπάρχουν ταβερνάκια, καφετέρειες και μπαράκια. Επίσης, λειτουργούν ATM, φαρμακεία, ιατρείο, οδοντοιατρείο και συνεργείο. Η πλατεία του χωριού έχει παιδική χαρά όπου τα παιδιά παίζουν με ασφάλεια. Κάθε βράδυ ο δρόμος πεζοδρομείται 9 με 12. Εκτός από την παραλία Τυρού μπορείτε να επισκεφθείτε τις παραλίες Λυγεριας, Τσερφο και Άμμο Μουλα καθώς και τις οργανωμένες όπως Τηγάνι, Ζαρίτσι και Κρυονέρι. Ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει τοπικά προιόντα όπως ελιές, λάδι, μέλι, τοπικά γλυκίσματα και τυροκομικά προιόντα. Ο Τυρός συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Εάν λοιπόν είστε λάτρης του βουνού μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια ή και να κάνετε αναρίχηση. Εάν είστε λάτρης της θάλασσας εκτός από την κολύμβηση μπορείτε να ενοικιάσετε κανό και να δείτε το χωριό από μια άλλη οπτική γωνία καθώς και να επισκεφθείτε τη <<Σπηλιά των ερωτευμένων>> στην παραλία τηγάνι. Σύντομα το χωριό μας θα έχει και καταδυτικό πάρκο.

Το όνομα της περιοχής προέρχεται  από το ναό του Απόλλων Τυρίτα. Στην είσοδο του χωριού συναντάμε την πινακίδα <<ΚΑΟΥΡ ΕΚΑΝΑΤΕ>> που σημαίνει καλώς ήρθατε και είναι η διάλεκτος του χωριού που σώζεται μέχρι σήμερα προφορικά και είναι αρχαία δωρικά. Πάνω από το λιμάνι σώζονται τμήματα από τα τείχη ενός κάστρου που χρησιμοποιούνταν σαν παρατηρητήριο. Στην άλλη μεριά του κόλπου υπάρχουν τούνελ που γινόταν εξαγωγή βαρύτη και ενδιαφέρον είναι ο πέτρινος πύργος που χρησιμοποιούταν για να δένουν τα πλοία και να μεταφέρουν το μετάλευμα.